14 februari 2020
20:00

Nybro IBK

Referat: Månsarps IBK - Nybro IBK

1 poäng till lila, efter en match med mycket uppförbacke, desto starkare då att komma tillbaka och rädda oavgjort.

Första perioden är våran från början iallafall, och när Sorken trycker in 1-0 köksvägen så känns det bra.
Men ett sällsynt misstag av Rasmus gör att det är kvitterat 2 minuter senare. Tycker dock att vi är bra med ändå, och skapar lägen för att ta ledningen igen. Men 10:32 får de gör 1-2, här är vi väl inte riktigt överens med domarna, då Adam tycks ha bollen blockerad, men de får gräva fram den och slå in den, eller om de slog först och grävde sen kanske ?
Men vi lyckas ändå hitta en kvittering genom Johan Thisell, som drar iväg en riktig projektil, som när målvaktens huvud.
Sedan följer några olyckliga minuter, då Nybro skoningslöst tar tillvara på sina lägen.
Mellan 15:13 och 16:29, gör de 3 raka mål, och helt plötsligt 2-5, vilket gör att det ser riktigt mörkt ut.
Då har vi själva bränt 3 100%-iga målchanser. Nybro visar hur man gör mål helt enkelt.
Paus 2-5

Andra perioden är dock våran från början till slut. Vi lyckas också reducera 2 gånger om. Först genom Rasmus Simmeborn, och sedan genom Rasmus Nilsson, som håller sig framme på retur, när Sorken skjuter skarpt. I den andra akten blir det också en utvisning till vardera laget. Nybro har 1 bra skott i PP, vi har 2 bra chanser. Men inga mer mål. Som perioden såg ut, så borde vi nog kunnat både kvittera och tagit ledningen

I tredje är det Nybro som kommer ut starkast, dels får vi en utvisning, och de ökar även sin ledning till 4-6, dock ej i PP.
Snabb reducering dock av pånyttfödde Sorken, som noterar sin 3:e poäng för ikväll.
Och nu står det och väger igen. Men återigen så rycker Nybro till 5-7, och nu känns det tufft. De gör målet 10:32, och sedan rullar matchen på, mer Nybro än lila.
En timeout 16:16, kom i rätt läge känns det som. Vi går med 6 mot 5, och lyckas också reducera då Erik påpassligt styr in Jesper Perssons skott. Tid 18:46. Vi fortsätter nu att trumma på bra, 19:15 sitter 7-7, genom ett fantastiskt skott av Markus Axelsson, han har försökt med köksvägen innan under kvällen, men nu så smäller han dit bollen i målvaktens första kryss istället. Sista 45 sekunderna går vi för 3 poäng, och det är inte långt borta. Men oavgjort i full tid.

Sudden death 5 minuter följer. Förra gången vi spelade extratid mot Slätafly, så small det bakåt omgående. Men dessa 5 minuter tycker jag att vi gör bra. Är nära att avgöra också, men Nybro har även dom någon chans. Slut 7-7. Känns väl ändå rättvist om man ser till matchen totalt.
Mattias "Sorken" Kristensson fick matchens lirare. Nämnas idag bör även Jonathan Persson, som har blivit en stark defensiv pjäs ihop med Jonathan Wallmon.